Spirituele muziek maken - making spiritual music

Leela Bhajan Jam Band

The game of Leela by Harish JohariLeela betekent het spel van het leven. Een Bhajan is spirituele muziek. Jammen is gezellig samen muziek maken. En een band is een losse groep mensen die graag samen muziek maken.

De Leela Bhajan Jam Band staat aldus voor een groepje mensen die graag samen op een speelse en losse manier spirituele muziek maken.

Dat zal dikwijls indische muziek zijn, maar ook andere kulturen leveren mooie spirituele muziek op. Kirtan (waarbij het publiek nazingt) is een deel van het verhaal, maar we gaan er ons zeker niet toe beperken. Het publiek kan bij eenvoudige liederen ook gewoon meezingen en soms ook gewoon luisteren.

Het samen zingen van spirituele liederen is een belangrijk onderdeel van Bhakti Yoga, waarbij we onze liefde voor het goddelijke uiten. Het resultaat is meestal een diep gevoel van vreugde en samenhorigheid.

De Leela Bhajan Jam Band kan zich steeds aanpassen aan wie er is. De bedoeling is zeker niet om een commercieel muziekgroepje te maken, maar wel een smeltkroes te vormen waaruit dingen kunnen ontstaan. In de eerste plaats leuke liedjes uiteraard, maar iedereen die meedoet staat het daarbij vrij om er eventueel op eigen houtje wel wat meer commercieels mee te doen.

Speel je zelf een instrument of zing je gewoon graag, zorg dan dat je zeker ingeschreven bent op de Leela Yoga nieuwsbrief. Dan wordt je zowel uitgenodigd op de Leela Yoga lessen als op de bijeenkomsten van de Leela Bhajan Jam Band.

Als je nog wat wil oefenen, vind je hier de Leela Bhajan Jam Band Songbook.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Leela Bhajan Jam Band op Yogalife Festival

Op 11 augustus zongen we Bhajans samen met een 100-tal mensen. Lees meer...

Nieuwe engelstalige website

in de maak, zie www.leela-yoga.org

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)


Schrijf je in op onze lessen-nieuwsbrief, dan krijg je van elke volgende les een mailtje ter bevestiging, word je verwittigd indien een les niet kan doorgaan of er een andere wijziging in de planning is.