Volgens de Nepalese shamanistische traditie

Tantrische Healing in Gent

 

Wanneer je langdurig een fysieke, mentaal/emotionale of spirituele moeilijkheid ervaart en je er niet vanaf geraakt op de gebruikelijke manieren, dan is een Tantrische healing mogelijks iets voor jou. Ergens hebben we allemaal healing nodig, terwijl sommige mensen in een tijdelijke situatie verkeren waarin ze er meer voordeel uit kunnen halen dan anderen.

 

Hoe werkt een Tantrische Healing ?

 

Kedar Upreti

Tantrische healing kan gezien worden als de shamanistische traditie van Azië. Deze healing praktijk is vergelijkbaar met die van andere shamanistische tradities. Ik leerde deze healing van Kedar Upreti, een healer van de zevende generatie werkzaam binnen het Tantric & Ayurvedic Healing Center in Kathmandu - Nepal. Je kan in het engels hier meer lezen over Tantric healing.

 

Voor alle duidelijkheid, de Tantrische healings die ik doe werken niet via sexualiteit. Sexuele Tantra is maar een kleine tak van Tantra, maar werd in het Westen sterk geassociëerd met het woord Tantra.

 

Een basis begrip in Tantra is dat wanneer een probleem chronisch wordt, het zich manifesteert op volgende 3 niveaus : het fysieke niveau van het lichaam, het mentale niveau van gedachten en gevoelens en het spirituele niveau van de ziel en de energiëen die ermee verbonden zijn. Bijgevolg is healing mogelijk via deze 3 niveaus. Indien één niveau wordt verwaarloosd kan dit de ziekte of mentale instabiliteit in stand houden, wat verklaart waarom vele problemen blijven bestaan nadat ze enkel behandeld werden met medicatie en therapie, of zelf yoga en meditatie.

 

Tantrische healing werkt voornamelijk op het spirituele niveau van de ziel en de eraan verbonden energiëen, wat al te dikwijls vergeten wordt. Dit werkt complementair aan andere genezingswijzen die eerder werken via het lichaam (oefeningen, medicijnen,...) of via het mentale (zuivering, therapie,...). Ook in India en Nepal gaan mensen naar de lokale healer wanneer blijkt dat de dokter of therapeut onvoldoende oplossingen kunnen aanrijken.

 

Wat kan je van een healing verwachten ?

 

Klaar voor het vuurritueel
Tantrische healing werkt met specifieke aloude rituelen die de ziel en de eraan verbonden energiëen beïnvloeden. Dit omvat het gebruik van mantras, het offeren van bloemen, fruit, enz..., vuurrituelen en zuiveringstechnieken die steunen op Kundalini energie. Gezien ze werken via de Nepalese energiëen die verbonden zijn aan de famillie van mijn leraar Kedar Upreti, zijn deze rituelen vrij traditioneel in de details, terwijl ze universeel zijn in algemene zin. In zoverre mogelijk worden deze technieken niet gemoderniseerd, gezien ze zich al zovele generaties bewezen hebben.

 

Tantrische healing is geen exacte wetenschap met een gegarandeerd resultaat, maar ik heb wel al verwonderlijk succes behaald bij het behandelen van volgende fysieke en mentaal/emotionele problemen :

 

Nogmaals, er is geen garantie te bieden en ik zal ook nooit aanraden om een andere behandeling stop te zetten. De waarheid is dat de healer de healing alleen maar faciliteert, want de echte healer ben je zelf. In vele gevallen zal ik je dus ook adviseren om zelf geregeld bepaalde oefeningen en handelingen te doen, in zoverre voor jou mogelijk.

 

Hoe kan ik een healing krijgen ?

 

Het vuur is een primaire helende energie
Terwijl een persoonlijke ontmoeting altijd ideaal is, kan veel healing ook vanop afstand gebeuren. Indien het je dus moeilijk valt me te bezoeken, kunnen we verbinding maken via een online videogesprek op Skype, Facebook, Whatsapp... Dat is nodig om een juiste diagnose te stellen, maar ook om letterlijk een verbinding met jou aan te maken, die toestaat om een healing te sturen over lange afstanden.

 

Wanneer je dichtbij woont, contacteer me dan via mijn Facebook pagina om een afspraak te maken bij me thuis. Leef je te ver voor een bezoek, gelieve eerst een online videogesprek te boeken.

 

Kort na dit gesprek kan ik dan al een basis healing doen zonder extra kost, want dit neemt niet veel van mijn tijd in beslag. In vele gevallen volstaat dat ook. Indien een meer complexe en tijdrovende healing aan te raden valt, dan zal ik je daarover een voorstel doen tegen een zeer redelijke bijdrage. Later kan die bijdrage aangevuld worden met een donatie wanneer de healing succesvol blijkt, naar eigen wens.

 

Tantrische healing kan zeker ook werken bij mensen die moeite hebben om in dit soort zaken te geloven, zo lang ze zich maar een klein beetje open stellen. Wat ongeloof is absoluut te begrijpen... Voor wie genezen blijkt, doet het er trouwens weinig toe hoe die genezing gebeurd is.

 Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Leela Bhajan Jam Band op Yogalife Festival

Op 11 augustus zongen we Bhajans samen met een 100-tal mensen. Lees meer...

Nieuwe engelstalige website

in de maak, zie www.leela-yoga.org

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)


Schrijf je in op onze lessen-nieuwsbrief, dan krijg je van elke volgende les een mailtje ter bevestiging, word je verwittigd indien een les niet kan doorgaan of er een andere wijziging in de planning is.