Tantric Advaita


Achtergrondinfo over Harish Johari

Wie was Harish Johari ?

Harish Johari was een zeer veelzijdig man. In de eerste plaats was hij een kunstenaar, schilder en beeldhouwer. Maar evengoed was hij een unieke yogaleraar, auteur en zanger. Hij schreef 14 boeken en produceerde vele tapes met mantras en andere meditatieve gezangen. Hij was een voortreffelijke kok en kon wonderen doen met ayurvedische massage.

Als leraar viel hij op door zijn onvoorstelbaar brede kennis en heel veel openheid naar diverse spirituele tradities toe. Hij kon met evenveel vuur het ascetische pad van de sadhu verdedigen, als het meer wereldse pad van de yogi-huishouder, die hij zelf was. De paden van de devotie, de kennis en de aktie waren hem allen welbekend en hij kon ze elk hun plaats geven in zijn leven en in dat van anderen. Hij werkte mee aan vele wetenschappelijke studies en was er bijzonder goed in om er de oude vedische kennis in terug te vinden. Hij was een non-conformist en had lak aan te geörganiseerde instituten en yogascholen. Als leraar was hij scherp en gevat, en vooral zeer grappig, "liever monkey dan monk".

Harish Johari werd in 1934 in India geboren in een famillie van "householder yogis". In zijn jeugd volgde hij zowel moderne universitaire opleidingen, als yoga instructies bij een veelheid aan sadhus en andere saints. In 1969 arriveerde hij in Amerika, waar hij al snel begon les te geven. Zijn eerste boek werd in 1974 gepubliceerd.


Harish Johari & Peter Marchand in De Pinte

Vanaf 1978 kwam hij ook naar Europa. In 1982 begonnen de lessen met de groep in België waartoe ook Peter Marchand behoorde. Ze duurden meestal 9 dagen en vele ervan vonden plaats in De Pinte bij Gent. In 1999 verliet Harish Johari zijn lichaam in zijn thuisstad Haridwar - India.

Voor meer informatie (in het engels) klik hier.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.